Chromagov plus

Ovo je tužno. Ne kao ovo, ali ipak, vrlo tužno. Ali nimalo iznenađujuće. S obzirom na sve što se događa oko + standarda, bilo je samo pitanje vremena. Chromag je mali, ali vrlo relevantan kada je u pitanju hardtail. Ne reagiraju brzo, ali njihovi gotovi proizvodi budu jedni od najboljih u dotičnom segmentu. Stoga, može se s velikom sigurnošću pretpostaviti kako će ovo biti jedan od boljih čeličnih hardtailova sa + predznakom. Ako izuzmem gomilu prestižnih i ekskluzivnih koji su predstavljeni na ovogodišnjem NAHBS-u, trenutno nema baš puno izbora među čeličnim + hardtailovima na tržištu. Na pamet mi pada Jamisov Dragon i Charge Cooker, koji su isključivo za 27+ gume i još nekoliko koji su nesretni kompromisi, poput Coticovog Solarisa. Ne računam 29-ke u koje se u slučaju nepotrebne nužde može ugurati 27+ guma.

Chromag Plus Proto

Koliko mogu zaključiti iz fotografije, ovo neće biti jedan od Plus bicikala napravljenih za putovanja, već za nasilje. Znate, za one sirovije među nama, s teškom rukom. Reach izgleda dulji, u skladu s trendovima; kut vilice je blizu 65°; vjerojatno je uz redizajnirani “yokel” uguran i Boost, pošto stražnji kraj izgleda prilično kratko, bez savijanja rame u predjelu pogona.

I sve je to jako lijepo, ali jednostavno se ne mogu natjerati da osjetim onu istu euforiju koju uvijek imam kada Chromag predstavi novi hardtail. Sada sam prilično siguran da znam kako se osjećaju eunusi.

Nema komentara

Objavi komentar