Dovoljno čudno da bude odlično

Devinci je upravo proslavio 30 godina zavarivanja aluminijskih cijevi u oblike koje najviše volimo. Učinili su to taklo da su tko-zna-otkuda izvukli jednu od najčudnijih rama koje sam ikada vidio i napravili njenu modernu verziju. Original izgleda vrlo nezgrapno, s viškom cijevi zavarenim pod čudnim kutevima i u neobičnim smjerovima. Jednostavno se previše toga događa na njoj. Dakle, trudio sam se pronaći odgovarajuće riječi, ali nemoguće je zaobići činjenicu koliko je zapravo ružna.

Devincijevci su iskoristili svoje slobodno vrijeme (tako bolje zvuči u videu) i prilagodili su nakaradnu XYZ modernim vremenima i modernim standardima. Smontirali su i lijep video u kojemu su između ostaloga i dokumentirali taj proces.

Zahvaljujući prijateljima iz industrije koje nisu zaboravili spomenuti, na gotov proizvod stavili su gomilu friških dijelova koji bi trebali savršeno odgovarati novom karakteru ovog neobičnog bicikla. Moram priznati da YYZ još uvijek izgleda čudno, ali unatoč višku cijevi, zbog moderne geometrije izgleda puno proporcionalnije. Ustvari, u sirovoj aluminijskoj obradi bez boje izgelda čak i poželjno.

YYZ profile
Fotografija: Devinci
YYZ from the back
Fotografija: Devinci

Naslovna forografija: Devinci

Nema komentara

Objavi komentar