Fe FS

U svijetu punom plastike koju je vrlo teško reciklirati, pojavio se jedan “novi” mikro trend koji, nažalost, neće ugroziti premoć karbona kao materijala koji je postao predostupan prevelikom broju ljudi. Ali, ispostavilo se da može biti dostojna alternativa biciklu od karbona i pogotovo onima napravljenima od aluminija. U pitanju su čelične full suspenzije. To samo po sebi nije ništa novo (kao i većina “novih ” stvari u biciklizmu) i postoji već dugo.

Prije aluminija i puno prije karbona, čelik je služio za sve, da bi u posljednjih 30-ak godina bio osuđen na čelične hardtailove i poneku full suspenziju koju bi za NAHBS zavario neki custom bike builder. Čelik je prestao privlačiti pažnju i gotovo nitko ga više nije shvaćao ozbiljno osim štovatelja hardtaila i malih proizvođača po mjeri. Prestao je biti mainstream, u nedostatku boljeg izraza. Tehnički, čelične full suspenzije su u ovom ili onom obliku cijelo vrijeme bile tu, ali gotovo nikoga nije bilo briga. Pogotovo kada su izgledale poput izvjesnih Francuskih nakarada.

Ima nekoliko događaja zbog kojih vjerujem kako bi čelik mogao povratiti barem dio stare slave. 2015. njemački bebožder iz Portus Cycles-a je uz pomoć gomile ljudi s foruma nakon aluminijske verzije dizajnirao malu seriju čeličnih FS rama koja je rekordno brzo rasprodana. Reakcije su bile iznenađujuće pozitivne za jednu čeličnu FS ramu. Slijedeće godine pažnju NSMB-ovih piskarala privukla je čelična FS rama naziva Matchstick, koju izrađuje čovjek koji stoji iza Lichen BIkes-a. S obzirom da se NSMB-ova testna flota bicikala gotovo isključivo sastoji od karbonskih über bicikala, s ponekom iznimkom, za Matchstick su imali samo riječi pohvale. Slično tome, ekipi iz Dirt-a koja je na usporednom testu među nekoliko najmodernijih plastičnih FS bicikala imala i jedan od čelika, bilo je nepojmljivo kako se taj bicikl od, kako bi se to marketinški reklo, inferiornog materijala mogao nositi s posljednjim riječima karbonske biciklističke tehnike. I ne samo to, već je na testnoj stazi svaki puta bio brži od ostalih nemetalnih bicikala. Ispostavilo se da je Starling Murmur čelično čudo i ako se dizajn odradi kako treba, čelik može biti ravnopravan “fantastičnoj plastici”.

Starling in two
Fotografija: Dirt

Ovo su samo tri mala primjera koji pokazuju da čelik nikako ne treba otpisati, ali i da nije sve u matrijalu.

Cotic je nešto veći primjer. Rocket je do nedavno bio njihov jedini i relativno uspješan pokušaj pretežno čelične FS rame (stražnji dio rame bio je aluminijski). Očito je bio dovoljno uspješan jer su Kotičari ponudu proširili na četiri FS rame s većinski čeličnim udjelom. Koliko mi je poznato, ovo je ujedno i najbolji pokušaj “omasovljavanja” čelika u FS ramama, barem u posljednjih dva do tri tuceta godina.

Cotic Flares
Fotografija: Cotic

Još jedan brand koji je u kratkom vremena postao sinonim za seksi čelični hardtail je Production Privee. Početkom godine pokazali su svoje namjere s kojima žele postati sinonim i za seksi čelične FS rame predstavivši Shan N°5. Za razliku od Coticovih rama, Shan je u potpunosti čeličan. Ne bih išao toliko daleko da ga nazovem ‘seksi’, ali koliko se moje hardtailovsko oko razumije u rame iz nekoliko komada, rekao bih da ova obećava.

Raw Shan #5
Fotografija: Production Privee

S obzirom na stanje stvari i ljudsku glupost te pohlepu, ne zavaravam se i ne vjerujem kako će čelik ikada moći konkurirati karbonu. Ali oni koji nisu odustali od čelika dokazali su da se pametnim dizajnom od “inferiornog” materijala može napraviti superioran proizvod. Ako ne superioran, onda ravnopravan.

Još uvijek se ne vidim na full suspenziji, ali ako taj dan jednom osvane, biti će od čelika, bez boje, u steampunk stilu. Uvijek je lijep osjećaj pokazati čelični srednji prst plastičnoj masovnoj proizvodnji i poduprijeti male ljude.

Nema komentara

Objavi komentar