Hardtail post #22

Prvi post u 2018. Ako je suditi prema nekim pokazateljima, ova godina trebala bi biti, biciklistički gledano, znatno bolja od proteklih pet godina zajedno. Ali o tome u nekom drugom postu. Ovaj post je za nekoliko posljednjih videa od 2017. vrijednih pažnje.

Prvi video je, naravno, reklama, ali zanemarit ću to jer volim vidjeti kada ljudi na neadekvatnom biciklu rade lijepe stvari. Možda ‘neadekvatnom’ nije ispravna riječ, jer današlji su XC bicikli puno sposobniji i svestraniji nego su to bili do prije nekoliko godina. Ali bez obzira na to, natjecateljski XC bicikli još su uvijek prilično usko specijalizirani i ograničeni svojom geometrijom i komponentama smiješnih dimenzija (da, prvenstveno mislim na lulice) zbog prirode XC-a, u usporedbi s prosječnim trail biciklom. Baš zbog takvih XC kompromisa potrebna je zavidna vještina kako bi XC bicikl vozili poput nekog “neozbiljnijeg” bicikla. Evan Guthrie ima vještinu.

Drugi video je jedan od najljepših 2017., minus “glazba” pri kraju videa. Nemam više ništa za dodati u vezi njega.

Treći video je… Uh, pa ne znam točno što je ovo bilo. Da, u pitanju je još jedna reklama. Ali, osim huliganizma na hardtailu groznih boja i užasne glume, kroz cijeli video bilo je LARP-anja kako bi se ispričala priča koja podsjeća na nešto iz D&D-a ili nekakve monotone igre gdje vas ista vodi iz questa u quest. Pogledajte…?

Naslovna fotografija: Niall Pinder

Nema komentara

Objavi komentar