Materijal za uzor

S obzirom koliko lijepih riječi imam za debele bicikle, u posljednje se vrijeme često pojavljuju na blogu. Ideja o debelom biciklu mi je još uvijek vrlo odbojna, ali moram priznati da postoje iznimno rijetke situacije kada je fat bike dobar izbor. Ovaj video je odličan primjer i jako mi se sviđa, bez obzira na to koji je bicikl u videu. Od svih pothvata koji u posljednje vrijeme prodaju male šarene limenke, ovaj mi je nešto posebno. I nije me briga što je u pitanju samo jako lijepo upakirana reklama za Red Bull i što su ponovno nadmašili sami sebe u broju puta kada se u kadru pojavi Red Bull logo i što nema nekog smisla ispijati limenku tog smeća na minus-više-nego-dovoljno. Osim ako si plaćen za to. Nije mi bitna ni emocionalna strana priče o otuđenosti oca i sina. Čak nisam ni povratio u usta zbog reality TV dramaturgije. Ali na 1:35 bilo je zanimljivo vidjeti kako profesionalci čiste dišne puteve.

Uvijek me je fasciniralo kada su ljudi bili spremni otići daleko iz svoje zone udobnosti. A Tim Johnson otišao je prilično daleko. Iako se brojka od 1403 metra visinske razlike, biciklistički gledano, ne čini posebnom. Osim ako se u obzir uzme temperatura, cesta prekrivena ledom i vjetar koji vas, u najgorem slučaju, doslovno može otpuhati s planine. Ako imate sreće, onda će vas većinu vremena samo zadržavati na mjestu. Što je i činio Johnsonu.

fat-bike-infographic

Ali unatoč tome što je gotovo sve bilo protiv njega, Johnson je sjeo na bicikl s tumorolikom gumama i otpedalirao na vrh Mt. Washingtona po najgorim jebenim mogućim uvjetima. Što da kažem, sviđa mi se kako čovjek razmišlja. Ako mene pitate, Tim Johnson je idealan materijal za biciklistički uzor.

Tim Johnson with Fat

Video: Red Bull
Ukradena i prilgođena infografika: Red Bull

Nema komentara

Objavi komentar