Povratak kuhinjskog pribora

Kada sam vidio sliku koja je dala naslutiti kako se Cooker vraća, moje hardtailovsko srce zakucalo je brže. Cooker mi je uvijek bio zanimljiv hardtail. Jednostavnog izgleda, bez suvišnie manipulacije cijevima i s prepoznatljivim minimalističkim Chargeovim dizajnom. Pomalo konzervativne geometrije, ali svejedno zanimljiv. Onda je Charge sve usrao i, ničim izazvan, čelik zamijenio aluminijem i sve brdske bicikle osunetio na 27.5 plus sranje.

Na svu sreću, entuzijazam oko plus guma nije bio dugog vijeka. Chargeovci su se opametili, vratili 29″, Tange čelik i nastavili s onim što rade najbolje i po čemu su najpoznatiji. Pomoglo je i to što je Charge dobio novog čovjeka s izmišljenim zanimanjem product managera, Logana Argenta, koji je razmišljao na pravi način. Gotovo pa dovršen rezultat je na fotografiji ispod.

 

Green Cooker
Fotografija: Russel Burton

Novi Cooker izgleda bolje nego ikada. Zadržao je sve što ga je činilo dobrim i dobio je nekoliko detalja poput Boost-a, 120 mm vilice i geometrijskih brojki koje su ga udaljile od XC bicikla i približile nekakvom hardcore hardtailu. Ali nisu ničime otišli u krajnost, tako da Cooker nije izgubio na svestranosti.

Red Cooker Collage

Kada se već dotičem brojaka i neutemeljenih nagađanja, moram spomenuti Pace koji je prije koju godinu počeo ponovno proizvoditi hardtailove koji su obećavali i koji su trebali biti u skladu s modernim vremenima. Samo što je njihova geometrija ostala u skladu s nekim drugim vremenima koja su sve samo ne moderna. Njihov novi RC129 je dobar primjer.

Po geometrijskim brojkama koje su otkrili, Charge nije napravio takvu grešku.

Green Cooker Collage
Fotografije: Russel Burton

Kablove i instalacije odlučili su ostaviti s vanjske strane rame (osim kabela za podesivi stup sica koji će biti samo djelomično sakriven) i ležaji pogona morati će se zašarafiti, a ne utisnuti. To su sve lijepi detalji na kojima bi im svi budući vlasnici trebali biti zahvalni. Ne znam hoće li se komponente na fotografijama zadržati i na Cookerima koji će se početkom slijedeće godine moći kupiti, ali ako je suditi po dosadašnjoj Chargeocoj naklonjenosti SRAM-u, to što vidimo je to što ćemo dobiti.

Cooker mi više nije tek zanimljiv hardtail, već i hardtail kojeg bih rado imao negdje na suhom i tamnom mjestu.

Naslovna fotografija: MBR

 

1 Komentar

  • Rango

    06/08/2017 u 5:45 Reply

    osunetio ! LOL

Objavi komentar