Twajlajtische Zona

Chainsaw Easter Rabbit

Blog pomalo šepa jer u posljednje vrijeme nemam više onako puno vremena s kojim sam se mogao razbacivati kako god sam htio. Naime, pronašao sam posao prilično blizu onakvome poslu kakvog sam tražio. Čak je i dobro plaćen. Jedino sranje u toj cijeloj priči oko posla jeste što se nalazi u jednom od najružnijih dijelova Njemačke.

Zbog toga sam primoran povremeno provesti puno sati iza volana i voziti se pored toliko lijepih mjesta za život na biciklu (i život općenito), toliko planina, brda i šuma. Slovenija je takva; Austrija pogotovo; pa i dobar dio Njemačke koji moram proći, obiluje terenom koji odiše brdskobiciklističkim potencijalom. Ali, kako kilometri odmiču, tako se mijenja i krajolik. Brda i šume polako, ali sigurno, nestaju i zamijenjuje ih bezlična ravnica s gomilom njiva i gradom koji izgleda kao Njemačka verzija Vinkovaca. Depresivno u stilu Zone Sumraka. Kao da sam zakoračio u paralelnu dimenziju gdje je jedina razlika to što svi pričaju Njemački. Ali u toj dimenziji barem imam posao, tako da nije sve tako schwartz. Postoji nekakav bicikl u mojoj ne tako dalekoj budućnosti.

Nevezano uz ovo, ali zbog previše vremena iza volana uspio sam čuti i kako zvuči Slovenski hip hop. Uvijek sam imao predrasude prema Slovenskom, smatrajući ga gay jezikom bivše Jugoslavije, tako da mi je nemoguće ozbiljno shvatiti bilo koga tko repa na Slovenskom o tome kako guzi kuje, roka iz pištolja i mota džoju. Ne obavezno tim redom.

Enivej, osim nedostatka vremena, postoji još dobrih izgovora zašto ovaj blogerski dio ne funkcionira kako sam zamislio. Naime, uopće nije jednostavno biti bloger kada ste osuđeni samo na pametni telefon. Nimalo ne pomaže ni internetska “brzina” koju sam imao na raspolaganju, zahvaljujući škrtom Švabi. Činjenica je da smo razmaženi internetskim brzinama koje imamo posljednih godina, ali kada brzinu 56k modema moram dijeliti s trojicom Čeha i jednim Poljakom, ono blogiranje postaje još trunčicu teže. Možda bliže nemogućem. Surfanje je također popriličan pothvat. Ali radim na tome. Nemojte još odustati od mene,

I ako ste u jajima i svemu ovome oko Uskrsa, onda sve najbolje za Uskrs.

Nema komentara

Objavi komentar